Over ons
Over ons
Achter de schermen
Pers
Collecties
Verloven
Lux
Maatwerk
Trouwen
Yes, I do
Maatwerk
Accessoires
Maatwerk
Gelegenheden
Uw persoonlijk ontwerp
Good news
Shop
Contact
Word een retailer
Contacteer ons
Juwelenkliniek

Over ons

Elisa Lee

De juwelen van ontwerpster en glaskunstenaar Elisabeth Leenknegt, onder de naam ELISA LEE, worden gekenmerkt door een strakke vormgeving, kleur en een ambachtelijke vervaardiging. Elisabeth Leenknegt werd geboren in een familie van gepassioneerde glaskunstenaars. 

Duurzaamheid

De juwelen van Elisa Lee worden gemaakt van handgesmeed zilver of goud gecombineerd met diamanten of mond geblazen glas. De diamanten worden in een gouden setting geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het mondgeblazen glas zorgt voor een verrassend lichtspel waardoor eigentijdse ontwerpen ontstaan die oog hebben voor originaliteit, duurzaamheid, ambachtelijkheid en kwaliteit.

Elk juweel van ELISA LEE is uniek en wordt van begin tot einde op een ambachtelijke en duurzame manier vervaardigd in haar eigen productieatelier in Ronse. Op deze manier kan er ook flexibel worden ingespeeld op bestellingen en herstellingen. 

ELISA LEE behandelt elke persoonlijke vraag zonder probleem, wij zetten uw idee graag om in een uniek juweel. Bovendien kan u bij ons ook terecht voor het ontwerpen van uw verlovings- of huwelijksringen.

ELISA LEE beschikt over het label Handmade in Belgium dat authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten erkent. De lokale productie draagt bij aan een eerlijke en kwalitatieve manier van produceren. 

Daarnaast wordt er op een ecologische manier omgegaan met de hoogstaande materialen, waardoor er geen overschotten worden gecreëerd. ELISA LEE werkt uitsluitend met leveranciers die aan eerlijke goudwinning doen. Onze leveranciers zijn dan ook gecertificeerd door FLO-CERT en zijn onderworpen aan de strenge criteria van het Responsible Jewellery Council. Dankzij deze labels kunnen we garanderen dat ons goud afkomstig is uit mijnen waar milieu, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden centraal staan en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Ook onze diamanten komen uit conflictvrije gebieden.

Tenslotte dragen ook de kleurenwissels bij aan de duurzaamheid van deze unieke ontwerpen. Elk (gekleurd) glaselement kan vervangen worden na verloop van tijd, waardoor de klant over een origineel en tegelijk tijdloos juweel beschikt.