Over ons
Collecties
Verloven
Trouwen
Familie
Maatwerk
Webshop
Contact

Over ons

welkom in het unieke universum van elisa lee

Dit is Elisa Lee

Juwelenmerk met wortels in Gent – reeds 18 jaar ervaring in het ontwerp van maatwerk voor trouwringen, de ultieme verlovingsring, upcycling van oud goud en diamanten en juwelen voor speciale gelegenheden - of zomaar, omdat het kan.

Voor de high end collecties Yes I Do en Lux werkt ELISA LEE met fairmined wit, geel of roos goud en eerlijke diamanten. Elk stuk wordt van begin tot eind op een ambachtelijke en duurzame manier vervaardigd in het eigen productieatelier in Ronse. We werken op afspraak in onze verkooppunten in Gent, Antwerpen en Ronse. Daar ontdek je via een uitgebreid moodboard alle mogelijkheden om zo tot een persoonlijk ontwerp te komen. Atelier ELISA LEE is gespecialiseerd in eenvoudige, minimalistische juwelen zonder al te veel franjes. We gaan voor trouwringen met een tijdloos karakter. Omdat we er in geloven dat minder nog altijd meer is.


MAATWERKJUWELEN

Maatwerk is bij ons de norm. We bieden enkel handgemaakte juwelen aan waar u zich kan laten verwennen door te kiezen uit onze vaste collecties. Daarbij kan u à la carte persoonlijke keuzes maken op vlak van kleur, materiaal, vorm en grootte. Ook huwelijksringen voor zowel mannen als vrouwen maken we naar wens en geheel op maat. Op vraag bewerken we de vorm of de oppervlakte van uw juweel of graveren wij initialen, een quote of de naam van uw geliefde. Maar onze service gaat nog verder: heeft u een eigen idee voor een ring, oorbellen of ketting, dan werken wij dit graag uit tot een concreet sieraad in 18 K goud of eigen familiegoud. Ook in het vervaardigen van eenvoudige en degelijke rouwjuwelen hebben wij jaren expertise. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid as is een holte van het juweel geborgen.

EIGEN COLLECTIES

ELISA LEE evolueerde in 18 jaar tot een high end juwelenmerk dat intussen meer dan twintig eigen collecties in zilver en goud uitbracht. Deze collecties zijn zeer wijd uiteenlopend qua materiaalkeuze, productietechnieken, concept of vormgeving. Wij tasten dan ook graag de grenzen af, houden van exploratie en innovatie. Toch zijn er een aantal sleutelwoorden die steeds terugkomen.

Minimalisme en strakke, uitgepuurde lijnen met oog voor design en kleur. In de productie zetten we in op cutting-edge innovatie en kwaliteit. Zo laten we de eeuwenoude tradities van het glasblazen, edelsmeden en diamantzetten hand in hand gaan met hedendaagse technieken zoals waterjetten en 3D-printen. Onze populairste collecties zijn momenteel Sakura, Yes I Do en Lux. Deze eigen collecties vormen de basis als speeltuin voor de klant bij het maatwerk.

MADE IN BELGIUM

ELISA LEE kiest er bewust voor om de productie volledig in België te houden. Dit is voor ons een evidentie maar het maakt het er zeker niet gemakkelijker op. Elk juweel wordt in ons atelier gemaakt, zelfs onze partners zijn locals uit Oost- en West-Vlaanderen. Deze bewuste keuze om ethisch verantwoord te werken, geeft bovendien als voordeel dat we flexibel en snel kunnen inspelen op bestellingen en herstellingen. ELISA LEE beschikt over het label Handmade in Belgium (HIB) dat authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten erkent. De lokale productie draagt bij aan een eerlijke en kwalitatieve manier van produceren.

DUURZAAMHEID EN PURE MATERIALEN

ELISA LEE gebruikt enkel de meest pure materialen: massief Sterling zilver, goud, glas en diamanten. We werken uitsluitend met leveranciers die aan eerlijke goudwinning doen. Onze leveranciers zijn dan ook gecertificeerd door FLO-CERT, FAIRMINED en zijn onderworpen aan de strenge criteria van het Responsible Jewellery Council. Dankzij deze labels kunnen we garanderen dat ons goud afkomstig is uit mijnen waar milieu, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden centraal staan en waar geen kinderarbeid plaatsvindt. Ook onze diamanten komen uit conflictvrije gebieden.

Daarnaast gaan we op een ecologische manier om met de hoogstaande materialen, waardoor er geen overschotten worden gecreëerd. Elisa Lee werkt stockreducerend waar mogelijk. Ten slotte dragen ook de kleurenwissels bij aan de duurzaamheid van onze unieke ontwerpen. De grondstof voor de glazen parels die Elisabeth maakt is afkomstig van een kleinschalig familiebedrijf in Italië. Elk (gekleurd) glaselement kan bovendien vervangen worden na verloop van tijd, waardoor de klant over een origineel, ambachtelijk en tegelijk tijdloos juweel beschikt. Deze kleurenwissels dragen bij tot de duurzaamheid van deze unieke ontwerpen.

Waar het mogelijk is werken we met recycled goud en pre-loved diamonds. Cradle to cradle ontwerpen zit diep in het DNA van ons atelier verweven. Waarom gebruik maken van nieuw ontgonnen materialen als er reeds hoogwaardig te recupereren materiaal aanwezig is?


SERVICE EN EXPERTISE

Wij hebben reeds 18 jaar expertise in het vervaardigen van juwelen en zijn gespecialiseerd in maatwerk. Professionalisme en service zijn hierbij onze voornaamste troeven. We maken graag tijd vrij voor de klant en gaan prat op een heldere en duidelijke dienstverlening. Ons team bestaat uit tien medewerkers met een hart voor de job. Elk van ons genoot verschillende opleidingen van kunstgeschiedenis, kleurconsulent en vormgeving tot glasblazen en edelsmeden. Bovendien hebben we pakken relevante ervaring om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.